HERSTELLING CARBON FIETSFRAMES

 Je carbon fietsframe of carbonwiel is stuk... Wat nu?




Reparatie van je carbon fietsframe

Je brengt je fiets frame binnen, dit kan een kaal frame zijn of ik demonteer het voor u (tegen een meerprijs). Bij het monteren van je frame krijgt je fiets nieuwe rem-/ schakelkabels met gainen en bij racefietsen plaats ik ook een nieuw stuurlint.

Bij het kale frame bekijken we tot waar de beschadigde vezels zich bevinden.  We halen dan via een specifieke en unieke methode enkel de beschadigde vezels weg. Vervolgens bekijken we welke herstelmethode het beste past, welke soort carbonvezel nodig is in combinatie met welke epoxy lijm. Door onze werkmethode benaderen praktisch dezelfde stijfheid en sterkte in het herstelde deel in vergelijking met de originele staat. Stijfheid & sterkte zitten na herstel tussen de 90% en 110% van hoe het oorspronkelijk was.

Samenwerking met de Universiteit van Gent

Onze werkmethode is uniek in België, doordat wij samenwerken met een professor van de Universiteit van Gent. Hier zijn de herstelmethodes, soorten carbonvezel in combinatie met welke soort Epoxy lijm getest op onze testbank.


Terug als nieuw!



Dankzij onze herstelmethode kunnen wij de onzichtbare herstelling zo verfijnen dat je na een herstelling van je frame geen andere rijeigenschappen ervaart van jouw fietsAls de herstelling klaar is, wordt het herstelde stuk afgewerkt met hoogwaardige 2K grondverf, een base coat en afgewerkt met een 2K vernis. Op lakwerk geven wij ook garantie.

3 opmerkingen :

 1. Ik ben zeer tevreden over de herstelling van mijn fiets. Ik heb een test gedaan op een paar kasseiwegen en alles is zeer goed uitgevoerd. Er werd voor de herstelling een duidelijke uitleg gegeven na een zeer hartelijk onthaal en alles werd duidelijk afgesproken. Zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Ismael,
   hartelijk dank voor je positieve feedback.
   Veel veilige KM gewenst.

   Verwijderen
 2. Herstelling van de fiets werd snel en degelijk uitgevoerd . Vriendelijke ontvangst , goede technische toelichting . Prima

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright © Carbon herstellingen.